Biblioteket öppnar igen

Ny bibliotekarie välkomnas 221027

Efter några veckors stängning så har Edsbro bibliotek öppet igen, från och med nu på torsdagar kl 13-18. Karin Tengvald från Edsbro Biblioteks Vänner delade ut blommor såväl till den nya bibliotekarien Silvana Lotz och till den som nu slutar, Ulla Edenmark, som tackades av för sitt hängivna arbete för biblioteket. Deltagare från bokcirkeln som hålls i biblioteket var också där och skapade en trevlig stämning.

Edsbro Biblioteks Vänner fortsätter att arbeta för att kommunen ska satsa mer och synliggöra biblioteket. Exempelvis behövs en större skylt och infotavla på framsidan och i övrigt bättre marknadsföring liksom förlängda öppettider, inte minst öppet under sommaren då vi har flest boende i bygden. Dessutom vill man att skolan bättre kan nyttja biblioteket för sina elevers skull, vilket nu ser ut att bli verklighet. Röda Korset Edsbro kommer samtidigt att bidra med läshjälp till elever.

Edsbros bibliotek ligger i Edsbro skola med ingång på baksidan. Det är ett folkbibliotek som är öppet för alla. Utlåning sker både av böcker som finns på plats och av beställda böcker, som man även kan göra via bibliotekets webbsida. Öppettider är som sagt torsdagar kl 13-18. Avvikande öppettider finns på nämnda sida. Nu ser vi till att slå läsrekord i vinter – både för vuxna och barn! 🙂