Park & aktivitetspark

Del av Edsbro park med Alf Olssons konstverk

Edsbro Park: Med start sommaren 2015 togs initiativ till att förvandla vildmarken från rondellen fram till skolan till en park för både aktivitet och vila. Kommunstyret uppvaktades både skriftligt och öga mot öga med ett detaljerat förslag – en aktivitetspark mellan skolan och ICA och en mer stillsam park i väster mot rondellen till. Kommunen planerade och budgeterade, och hösten 2018 stod parken i den västra delen klar.

Aktivitetspark för barn & tonåringar: Påverkan för att få till också aktivitetsparken fortsatte med regelbundna påstötningar på kommunen och nu (juni 2021) ser det ut att bli ett beslut i kommunfullmäktige om en aktivitetspark, om än med lägre budget än planerat. Framtid Edsbro har haft möten med kommunens projektledare och barnen har varit inkopplade på det konkreta delarna för parken. Här kan du läsa artikel i Norrtelje Tidning 1 juni 2021. Och en annan från april 2021. Planen är att aktivitetsparken ska invigas sommaren 2022 om allt går som det är tänkt.

Det går att få till kommunala investeringar också hos oss på landsbygden, men det kräver både en hel del arbete och tålamod och inte minst en stark lokal opinion.