Aktivitetsparken invigd

Den 6 september invigdes Edsbro aktivitetspark med mycket folk, sol & blå himmel, gratis tårta och korv, tal, bandklippning av politiker och uppvisning av Häverödals cykelsektion på pumptrackbanan. Initiativtagare Framtid Edsbro arrangerade invigningen tillsammans med Norrtälje kommun och Svenska kyrkan. Aktivitetsparken har blivit väldigt populär och barn och tonåringar är här hela tiden.

Pumptrackbanan är nu invigd i Edsbro aktivitetspark

Steg 1 med aktivitetsparken är nu nästan klar med bland annat en s.k. pumptrackbana där man med cykel, skateboard eller kickbikes använder balans och rörelseenergin till att förflytta sig längs banans kurvor och höjder. Det återstår nu lite bänkar och bord innan första steget är klart. Och så grönt gräs och lite mer växter. Vad steg 2 kommer innebära är ännu bara på planeringsstadiet.

Mikael bjuder på tårta från Framtid Edsbro

Ideell projektledare från Framtid Edsbro har varit Therese Mattsson. Hon säger att ”Efter drygt sju år av tålamod, ihärdighet och kommunikation, samt tro på gemenskap och delaktighet i vår bygd, är aktivitetsparken en realitet och jag kan nu konstanterna att det var värt det. Det är otroligt glädjande att se människor i alla åldrar samlas i vår gemensamma park, och att veta att jag bidragit till den möjligheten känns berikande. Min förhoppning är att vi tillsammans vårdar det vi har och skapar fortsatt delaktighet med våra barn och unga. Tillsammans skapar vi en känsla av sammanhang och det leder till trygghet och hopp om framtiden.”

En sammanställning är på gång med infotext, kort historia om projektet aktivitetspark och med ett tack till alla gåvogivare. Den läggs upp här när det är klart. Tack till Röda korset, Pousettes ungdomsfond, gåvogivare av växter, Framtid Edsbro och kommunens tjänstemän som arbetat med projektet. Tack också till Svenska kyrkan som bidragit vid invigningen med matgåvor och personal.

Elvira från Edsbro klipper bandet tillsammans med politikerna
Mycket folk kom till invigningen