Fiberstatus i Edsbro

Även om sommaren inte är slut så kommer här lite info om hur det går med fiberläggningen i Edsbro. Det är helt klart med de entreprenörer som ska utföra arbetet här. Det blir BRS som är huvudentreprenör och Jirvelius som lägger ner fibern (s.k. microtrenching). Dessa kommer att komma ut med info nån gång augusti-september och göra klart med avtal med markägare, vägföreningar etc. Tomtägarna kommer också kontaktas av BRS för genomgång av grävning på tomt. Redan nu bereds tillstånd hos Trafikverket mfl. Beräknad byggstart är i oktober med preliminärt slutdatum kring årsskiftet. Fiberläggningen går rätt snabbt, ca 500 m/dag. 

För områden som inte ingår i Edsbro-kampanjen så kämpar vi vidare med att dessa ska inkluderas, det verkar hursomhelst inte som det sker i denna veva, men nästa år tas nya beslut var Norrtälje Energi ska bygga, och det kan då bli utvidgning likväl som helt nya områden i kommunen. För Smara så finns en egen kampanj där det fortfarande går att boka sig, just nu är det bara 22% som gjort så. Uppdaterat: Pär Sundström i Smara har nu åtagit sig uppgiften att samordna fiberfrågan bland Smara-borna. Han återkommer med mer info.

Vi kommer meddela mer info allt eftersom. Har ni frågor så hör gärna av er. Kontaktformulär här.